понеделник, 4 април 2011 г.

Как да живеем до 100 години - 8 важни стъпки

Навярно много от вас, също както мен често се запитваме и търсим отговор:
Как някои хора успяват да достигнат 100 години ?
Какво е то: дълголетие


Тайната на дълголетието


Дълголетие здраве дълъг живот рецептиПознавайки своите слаби страни, човек може да управлява живота и здравето си така, че да сведе до минимум риска от заболявания и вредни преживявания. Днес учените генетици работят над това да разшифроват генните кодове на организма. Вече успяват да открият нарушения, които влияят отрицателно на здравето и могат да се избегнат. Генетиката и биотехнологиите се придвижиха толкова напред, че в недалечно бъдеще ще се появи възможност да се определят наследствените особености дори на бебета преди раждането им. Не трябва обаче да се очакват окончателните резултати от тези изследвания, а всеки от нас може още сега да събере информация, която да му даде възможност да предприеме реални крачки за удължаване на своя живот. За да знае обаче в каква посока да се движи, преди всичко трябва да изучи медицинската история на предците в своето семейство, като събере необходимите сведения за роднините си. Какво трябва да знаем ще разберете от следващите няколко точки:

1. Съберете повече важни сведения
  • медицинските данни - тегло, кръвно налягане, ниво на холестерола, склонност към алергични реакции, сериозни болести като рак и хронични заболявания на отделните органи;
  • обща информация - дата на раждане, с какво са се занимавали те или се занимават, ако са живи, колко години са живели, склонност към депресия и тревожни състояния, тип характер и поведение, реакция по отношение на стресовите ситуации, начин на живот и вредните навици;
  • причини за смъртта - внезапна смърт или смърт поради болест.

2. Открийте основния здравословен проблем на рода
Трябва да съумеете да анализирате медицинската история на своето семейство, така по-лесно ще разберете към какви заболявания може да сте предразположени самите, след като намерите основния здравословен проблем на вашия род. Тогава ще имате възможност да търсите пътища за решаване на този проблем. Например ако вашият дядо или един от родителите ви е боледувал от рак на белите дробове, значи не е изключено и вие да се разболеете от тази болест. Вие обаче до голяма степен можете да намалите този риск, ако откажете пушенето и спортувате по-активно.

3. Правете физически упражнения редовно
Спортни упражнения тенировка програма силаСпорта е най-добрата профилактика и оръжие против рака и други тежки заболявания. Активното физическо натоварване, особено в средна и напреднала възраст, тренира сърцето, премахва излишните килограми, понижава нивото на холестерола, нормализира кръвното налягане, предотвратява развитието на така вредните Хемороиди, остеопороза и дори захарен диабет. Научи повече за Фитнес и Културизъм

4. Запазете ставите си като плувате и танцувате
Заниманията с плуване аеробика и танци безусловно са много полезни, но ако наистина желаем да удължим годините на своя живот трябва да укрепим здравето си, като отделяме много голямо внимание на ставите си. Грижете се добре за ставите и гръбначния си стълб - това е още една сигурна крачка към дълголетието.

5. Проветрявайте дома си, откажете цигарите и не пийте вода от чешмата
Ние едва ли бихме могли да управляваме екологията в околната среда, но бихме могли да внесем ред в собствения си дом. Редовно проветрявайте помещенията в дома си, така ще поддържате правилния въздухообмен. Добре е във вашата къща да не се вие цигарен дим. Дори при непушачите в такава среда с 40 % се увеличава рискът за заболяване от рак на белите дробове. Във водопроводната вода също може да присъстват различни примеси, опасни за здравето, затова пийте само преварена или обработена вода. Виж темата Паразитология и Кожни заболявания.

6. Намалете съдържанието на наситени мазнини в храната си
Наднормено тегло затлъстяване отслабване диетаДълголетието е невъзможно без правилното хранене. Особено важно е да следите количеството мазнини, попадащи с храната във вашия организъм. Необходимо е да приемате достатъчно витамини, както и течности. Количеството на поетите мазнини не трябва да превишава 30 %. Дори доста диетолози смятат, чр и това е много и препоръчват съдържанието на мазнини в храната да се намали до 10 %. Това само ще подобри здравето ви. Научете повече за техниките на Разделно хранене (рецепти).

7. Яжте много плодове и зеленчуци
Важна роля в забавяне процесите на стареене и удължаване на живота играят витамините, които получаваме с плодовете и зеленчуците. Особено полезен е бета каротинът, който се преобразува във витамин 'А' щом постъпи в организма, както и витамините 'С' и 'Е'. Те предпазват здравите клетки от окисляване и преждевременно разрушаване. Освен това са много ефикасни в борбата с различните заболявания на имунната система и очите. Съдържащите се в плодовете и зеленчуците каротиноиди, към които спада и бета каротинът, се борят активно с раковите клетки. Най-много ги има в зеленчуците и плодовете с оранжев, червен и жълт цвят. Едноседмична програма за отслабване

8. Споделяйте живота си само с позитивни хора, вършете положителни неща
Радостни щастливи хора позитивно мисленеЗа да живее дълго, човек трябва да се грижи не само за тялото, но и за душата си. Здравият дух ще поддържа и здраво тяло. Останете си оптимисти, въпреки всичко. Доброто настроение се отразява положително на имунната и сърдечносъдовата система и повишава съпротивляемостта на организма към всякакви болести. Спазвайте стриктно следващите няколко правила:


  • живейте с тези, които обичате
  • никога не се отчайвайте;
  • винаги вършете добрини спрямо другите;
  • водете здравословен начин на живот;
  • работете работа, която ви допада
  • пазете се от Сексуални разстройства

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.