Dick & Fit: Правилният спорт за хората с наднормено тегло

Ето какво ви очаква тук:

Спортно облекло в големи размери

Онлайн спортни курсове за жени с по-голям размер

Тези спортове са особено подходящи за хора с наднормено тегло

На първо място, ние сме на мнение, че наедрелите, дебели и с наднормено тегло жени могат да бъдат също толкова спортни като слабите жени, особено ако останат на топката и може би се занимават с любимия си спорт от години. Тук просто казваме: продължете така!

Ако обаче сте били неактивни дълго време и бихте искали да започнете да спортувате отново, бихме препоръчали първо да говорите със семейния си лекар, за да изключите възможни рискове за здравето.

Има различни начини да направите това, От ексклузивни спортни предложения за хора с наднормено тегло, онлайн курсове и фитнес уреди за контролирана тренировка у дома до фитнес студиа и вълнуващи тенденции за суперхрана, които оптимално допълват вашето обучение. С Wundercurves не искаме просто да ви предложим подходящото спортно облекло. Също така искаме да ви помогнем да се чувствате възможно най-комфортно и в тялото си. Тук определено има по нещо за всеки. Защото спортът може и трябва да бъде забавен!

Препоръчва се: спорт за издръжливост за хора с наднормено тегло

Според квалифицирани спортни учени има някои спортове, които могат да поставят екстремен стрес върху сърдечно-съдовата система и следователно не са идеални за любителите на спорта с наднормено тегло. Това са предимно спортове, които включват много стоп и движение, като например игра на топка. Следователно се препоръчват по-приятелски спортове, свързани със ставите.

спорт

плувам

При плуване ставите се облекчават и водата масажира нашата тъкан. Не забравяйте да изберете техника за плуване, която облекчава гърба ви. Много бани предлагат и курсове за хора с наднормено тегло.

Да отидете на колело

Можете лесно да интегрирате този перфектен спорт за хора с наднормено тегло във вашето ежедневие. Моторът носи голяма част от теглото ви, което естествено облекчава натоварването на ставите. Постепенно увеличавайте, докато скоро карате навсякъде.

(Скандинавско ходене

В тази ефективна тренировка за цяло тяло ръцете са умишлено поставени до горната част на тялото, докато ходят бързо. Дължината на крачката е малко по-голяма, отколкото при нормално ходене и трябва да почувствате значително усилие.

Танцувайте (спорт) с плавни движения

Танците не са класически спорт, който е лесен за ставите. Но много танци и танцови спортове използват плавни движения, които просто ви карат да се движите и са доста подходящи за хора с наднормено тегло. Например препоръчваме Ниа.

За препоръчване: силови тренировки за хора с наднормено тегло

Аква-фитнес

Този страхотен спорт за хора с наднормено тегло е особено забавен и лесен за ставите. Тенденцията аква аква фитнес става все по-популярна всяка година с причина! Много басейни дори имат много ексклузивни предложения за пълни жени.

Извита йога

Йога (както и пилатес) е перфектното упражнение за силова тренировка, особено за хора с наднормено тегло, тъй като е нежно към ставите и костите. Ако имате проблеми с упражненията, попитайте изрично за алтернативни асани. Защото йога е подходяща за всички форми на тялото!

Ексклузивни спортни предложения за жени с по-голям размер

Връзката със спорта не винаги е лесна за хората с наднормено тегло. Било то по-слабото аз, негативните преживявания или лошото чувство на тялото. Всичко това може да повлияе на мотивацията. Твърде разбираемо е, че е по-лесно да се върнете към спорта с хора, които могат да разберат тези преживявания.

Според проучване на Wundercurves в нашия профил в Instagram, около 90% от анкетираните се интересуват от ексклузивни спортни предложения плюс размер.

скандинавско ходене

Северно ходене - различни курсове в Холщайн Швейцария

Извита йога

Йога X-Large - Видеоклипове от Yoga Easy за движение

Аква-фитнес

Aquamondo - индивидуално обучение с положително тяло в Потсдам и Берлин

Да танцуваш

Dance среща Fitness XXL - Плюс размер танцов клас с фитнес елементи в Дюселдорф

Научете се да обичате себе си - танц и обучение за самочувствие в Щутгарт

XXL Dance - обучение по танци с водач в Леверкузен (в сътрудничество с SHG Adipositas)

Упражнение за лимфедем

Разбира се, лимфедемът и наднорменото тегло по никакъв начин не са едно и също нещо. Независимо от това, бихме искали да насочим вниманието ви към тези две страхотни предложения, на които попаднахме в нашата колона за лимфа и липедема.

Още оферти

Знаете други курсове, които са изрично насочени към хората с наднормено тегло?

Пишете ни във Facebook, в чата или просто изпратете имейл на [email protected]!

Упражнение със затлъстяване у дома

Кой не го знае? Идвате от работа, готово сте и просто копнеете за дивана и телевизора. Малко упражнение би било точно това сега. Но времето е лошо и всъщност е почти тъмно ... Но може би пътят навън не е необходим! Всичко, от което се нуждаете за спорт за хора с наднормено тегло, обикновено вече се предлага във вашите собствени четири стени.

Онлайн занимания по фитнес

Понастоящем фитнес програмите от Интернет са в мода. Често това са познати лица от филма и телевизията, които трябва да поддържат определено ниво на кондиция и искат да предадат тези преживявания. Тенденцията да се подготвите независимо от клубовете или фитнес студията също може да се изрази в цифри. Според проучване на Statista GmbH 63 процента от жените казват, че са спортували в личния си живот, независимо от фитнес студията и други подобни. Току-що споменатите онлайн фитнес програми предлагат много предимства пред конвенционалните фитнес студия:

Няма време за отваряне, към което трябва да се придържате

Няма маршрут за пътуване, с който първо трябва да се справите, за да можете да спортувате

Възможността да гледате всяко упражнение отново и отново, без да питате треньорите

Без излагане на странния поглед на другите

По-добри хигиенни условия, отколкото във фитнеса

Фитнес уреди за дома

В днешно време е лесно да доставите фитнес уредите си до дома си. Преди всичко йога постелките, дъмбелите, топките за упражнения и лентите са бестселърите сред фитнес уредите за жени с наднормено тегло. Друго предимство да имате фитнес уредите си у дома е, че когато времето е хубаво, можете да спортувате в градината или на друго необезпокоявано място. Така че сте на чист въздух и едновременно с това приведете тялото си във форма.

Кое фитнес оборудване ви подхожда?

Тенденцията да приведете тялото си във форма у дома е по-актуална от всякога. Wundercurves биха искали да препоръчат екипировка, която можете да използвате, за да спортувате у дома, без да се налага да напускате любимите си четири стени:

Вибриращ прът

Противодействайте на вибрациите, след като пръчката започне да се люлее. Това тренира по-дълбоки мускули в гръбначния стълб.

Тера-група

Това спортно оборудване е особено подходящо за (линейно) изграждане на мускули. Интензивността се увеличава с различните цветове на лентите.

Стъпка

Степерът е идеален за ефективно обучение от дома. Катеренето по стълбите се симулира и краката и задните части се тренират, докато гледате любимата си поредица или учите за следващия изпит. Освен това степерът е много подходящ за загряване преди тренировка за ходене или плуване.

Дъмбел

Усилете тренировките си за издръжливост с дъмбели или изградете мускулите си с различни упражнения.

Топка за упражнения

Топката се използва за подобряване на седналата стойка и в същото време за укрепване на мускулите на гърба като алтернатива на офис стола и другите мебели за сядане. В допълнение към мускулите в областта на гърба може да се използва и за трениране на корема, краката, дупето и ръцете.

Открийте сега на Amazon:

Фитнес колона с Шарлот Вюрдиг

За да разберем как можете да спортувате, ако сте с наднормено тегло, имаме видна и компетентна подкрепа. Шарлот Вюрдиг отговаря на всички важни въпроси за спорта и храненето в рубриката ни за фитнес. Кои спортове са особено щадящи за ставите? Какво можете да направите, за да влезете по-добре в ежедневието? Как можете да интегрирате спортната си програма в ежедневието? Проверявайте редовно и преди всичко ни оставяйте вашите въпроси. Нека се приготвим заедно!

Добавка към упражнения, ако имате наднормено тегло: балансирана диета

Един от начините да направите нещо добро за вас и тялото ви е, освен спортните възможности, и балансирана диета. Има много различни начини да промените диетата си. Важно е да намерите това, което е точно за вас. Вашата диета трябва да поддържа вашия спортен начин на живот и да се интегрира добре във вашето ежедневие. Всичко останало води до факта, че се измъчвате и бързо се поддавате на йо-йо ефекта.

Затова е най-добре да слушате собственото си тяло и най-вече да се въздържате от така наречените катастрофални или редукционни диети.

Възстановете бавно чувството за тялото си с упражнения, които са забавни и започнете да мислите какво ядете всеки ден и дали храната е полезна за вас. В днешно време, когато хората говорят за балансирано хранене, понятието суперхрана често не е далеч. Такава храна обикновено има особено висок дял на някои витамини, минерали или други подобни. Това означава, че суперхрана се препоръчва особено за балансирана диета. Добър пример за тази тенденция храна са семената от чиа, които съдържат над два пъти повече протеини, отколкото другите зърнени храни. Друго предимство е, че суперхрани обикновено са органични продукти без генетично модифицирани или изкуствени добавки.

Заключение

Спортни модели за подражание с големи размери като закръглените картофени дивани Карма и Александра, дебелите йоги Джесамин Стенли и Дана Фалсети и майка и маратонка Мирна Валерио ни доказват, че Dick & Fit абсолютно не са противоположности.

Заедно с много спортни оръдия плюс размер, Wundercurves бавно, но сигурно иска да разсее предразсъдъците. Защото страхотните модели за подражание ни показват отново и отново, че спортът може да бъде много забавен за хората с наднормено тегло.

Разбира се, не е нужно да бягате маратон или да правите луди асани, както се наричат ​​йога упражнения, веднага.

Активният начин на живот също има положителен ефект върху хората с наднормено тегло.

Карайте често колелото си, изкачвайте активно стълби и преди всичко не позволявайте на други хора и техните предразсъдъци да ви влияят. Вие тръгнете по вашия път!

Всеки, който смята, че жените с големи размери нямат интерес да поддържат форма, да се грижат за здравето си и да се притесняват за собствената си диета, е напълно погрешен.

Не става дума преди всичко за поставяне в определен размер дрехи или „най-накрая да бъдеш тънък“, а за собственото ти благополучие и удоволствие от движението. Научете повече за спорта за хората с наднормено тегло тук и намерете любимия си спорт!

Разбира се, не е нужно да бягате маратон или да правите луди асани, както се наричат ​​йога упражнения, веднага.

Активният начин на живот също има положителен ефект върху хората с наднормено тегло.

Карайте често колелото си, изкачвайте активно стълби и преди всичко не позволявайте на други хора и техните предразсъдъци да ви влияят. Вие тръгнете по вашия път!